O NAMA

Geotermalna voda

Kompleks „Termalna Rivijera“ u Bogatiću jedinstven je po geo-termalnoj vodi izuzetnih balneoloških karakteristika. Na dubini od 771 metra, crpimo geo-termalnu vodu temperature 70 ºC. Ova voda se koristi u bazenima nakon hlađenja, a tokom hladnijih perioda godine njena temperatura može dostići i do 40 ºC, omogućavajući vam da uživate u kupanju bez obzira na vremenske prilike.

Lekovito dejstvo

Osim što pruža užitak tokom ledenih zimskih dana, naša termomineralna voda je i izuzetno lekovita. Prema hemijskom sastavu i po karakteristikama pripada grupi oligomineralnih sulfidnih homeotermi.

Zahvaljujući temperaturi i hemijskom sastavu ova voda se, prema nalazima Instituta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Republike Srbije, kao i NU Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju Univerziteta u Beogradu, može uspešno koristiti i u terapijske svrhe kao dopunsko sredstvo pri lečenju zapaljenskog reumatizma (reumatoidni artritis, Behtrevljeva bol), ekstraartikularnog reumatizma (fibrioziti, mioziti, panikuliti, tendiniti), posledica trauma i stanja posle preloma kostiju i hirurških intervencija na koštanom sistemu.

Naš kompleks, Termalna Rivijera, neprestano širi svoje kapacitete i ima tendenciju da postane i regionalni akva centar s naglaskom na zdravstveni aspekt. U poslednjih 5 godina, Termalna Rivijera je ugostila preko 200.000 posetioca, a posebno je povećan veliki porast gostiju u poslednje dve godine.
Uživajte u jedinstvenom termalnih i lekovitim svojstvima koje Termalna Rivijera u Bogatiću pruža.
Dobrodošli u naš banjski raj!